Misiune

Misiunea Edu Apps este să contribuie la îmbunătățirea sistemului educațional prin integrarea tehnologiilor moderne în școală pentru a oferi tinerilor un viitor mai bun. Facem parte din comunitatea inovatorilor în educație din România și promovăm transformarea educației într-o resursă esențială pentru modernizarea și dezvoltarea durabilă a societății.

Credem în importanța unui sistem educațional care oferă tinerilor șansa la o educație de calitate, o educație care ține pasul cu tehnologia și creează pentru aceștia oportunități de angajare pe piața muncii.

Cum ne îndeplinim misiunea

Dezvoltăm și implementăm soluții software și furnizăm dispozitive pentru educație bazate pe tehnologiile Google.

Furnizăm servicii de formare și de consultanță pentru integrarea tehnologiei în instituțiile educaționale indiferent de nivelul de învățământ.

Cum am început

Edu Apps este o companie inovatoare înființată în anul 2011 ca urmare a câștigării unui grant gestionat de Autoritatea Națională de Cercetare Științifică. Noul proiect avea ca scop continuarea dezvoltării sistemului informatic de management educațional ADMA.

Aplicația ADMA pentru învățământ superior a fost creată în 2003 de fondatorul Edu Apps, Ștefan Apăteanu. Atunci, în calitate de student, Ștefan trebuia să aleagă cursurile opționale prin completarea unui tabel printat, disponibil la biblioteca facultății. După aceea, Secretariatul trebuia să descifreze scrisul de mână al studenților pentru a întocmi catalogul. Într-o lume a tehnologiei moderne aflată mereu în continuă schimbare, era un exercițiu birocratic și confuz care afecta în mod egal activitatea studenților, secretarilor și a profesorilor.

Ștefan și-a propus să găsească soluții pentru îmbunătățirea sistemului educațional și să depășească tiparele tradiționale prin integrarea de tehnologii interactive de ultimă generație. Astfel a făcut primul pas pentru proiectarea aplicației ADMA pentru învățământ superior: a creat un formular on-line și o interfață pentru studenți care au facilitat alegerea rapidă și eficientă a cursurilor dorite. Experiența ulterioară de 10 ani ca asistent universitar, axată pe studierea sistemelor de e-guvernare și dialogul constant cu profesorii, secretarii și studenții l-au ajutat în dezvoltarea unei aplicații performante și moderne pentru educația din învățământul superior.

Ce facem

Oferim soluții și servicii pentru Școala Viitorului bazate pe tehnologii moderne. Oricare ar fi cerințele instituției educaționale, noi vă ajutăm să faceți din tehnologie un aliat pentru educație de calitate: de la aplicații pentru educație (ADMA – SIIIR învățământ preuniversitar, ADMA – învățământ superior, G Suite for Education), dotarea spațiului de școlarizare cu echipamente/dispozitive și Internet, până la servicii de formare și consultanță pentru implementarea tehnologiei în școală.
Edu Apps este partener Google pentru educație și în această calitate asigură asistență în implementarea și administrarea pachetului de aplicații G Suite for Education pentru toate tipurile de instituții educaționale.

În calitate de partener Google pentru formare profesională în educație și partener Casa Corpului Didactic oferim și ne implicăm constant în programe, evenimente și cursuri care urmăresc dezvoltarea abilităților digitale pentru utilizarea tehnologiei la clasă (profesori, elevi, studenți, cadre didactice auxiliare).

Stefan-Adrian Apateanu

“Ca geometria, educația poate să aibă multe forme. Știm că este esențial pentru copii să învețe alfabetul și tabla înmulțirii însă alfabetizarea digitală a devenit în prezent o abilitate la fel de importantă ca scrisul și cititul.

Dacă dorim să îi pregătim pe tineri pentru un viitor mai bun, se impune să schimbăm sistemele educaționale tradiționale cu noi metode de învățare, să asigurăm un mediu care facilitează colaborarea – element esențial pentru sala de clasă a secolului 21 – să introducem tehnologia în sălile de clasă și să scăpăm de exclusivitatea utilizării hârtiei și creionului.

Credem că este necesar ca educația tinerilor să fie abordată ca un plan de studiu și pregătire relevant pentru viață, prevăzut cu un sistem de evaluare a performanței și un nivel ridicat de flexibilitate și adaptare la nevoile societății, pentru a crea în perspectivă oportunități de angajare pe piața muncii.”

Ștefan-Adrian Apăteanu

 

Facem parte din comunitatea inovatorilor în educație

Promovăm transformarea educației într-o resursă esențială pentru modernizarea și dezvoltarea durabilă a societății.

Brevete

Brevete

Din anul 2007, sistemul informatic de management educațional ADMA pentru învățământ superior este protejat printr-un brevet de către Oficiul de Stat pentru Invenții și Mărci din România (OSIM®), prin înregistrarea desenelor și modelelor ADMA (interfață grafică utilizator).

Premii

Premii

2011 – proiectul ADMA semnat de Edu Apps este câștigătorul competiției organizate de către Autoritatea Națională pentru Cercetare Științifică (ANCS), sub egida Ministerului Educației.

Certificare ISO 27001 și ISO 9001

Suntem certificați ISO pentru soluțiile SaaS în mediul cloud computing deoarece securitatea datelor și calitatea serviciilor prestate sunt imperative pentru noi.

ISO 27001

Sistemul de Management al Securității Informației pentru soluții SaaS în mediul cloud computing este certificat în conformitate cu cerințele ISO 27001, de către organismul internațional de acreditare URS, UKAS Management System, certificatul nr. 204678/B/0001/UK/Ro.

ISO 9001

Sistemul de Management al Calității pentru soluții SaaS în mediul cloud computing este certificat în conformitate cu cerințele ISO 9001, de către organismul internațional de acreditare URS, UKAS Management System, certificatul nr. #204678/A/0001/UK/Ro.

Parteneriate

Credem în importanța parteneriatelor, nu doar în produse și tehnologii inovatoare. Pentru a îmbunătăți calitatea educației din România prin integrarea tehnologiei în școli, ne asociem cu dezvoltatori de tehnologie pentru educație, instituții de învățământ de prestigiu, profesori și decidenți din sistemul educațional.

Printre partenerii noștri se află compania Google, Ministerul Educației Naționale și Cercetării Științifice, Casa Corpului Didactic București, Asociația Edusfera (organizație non-guvernamentală activă în domeniul educațional), Atlas Networking (furnizor de soluții Google în România), FEDR – Fondul European de Dezvoltare Regională și Guvernul României (ca parteneri de finanțare în anul 2011).